Impresszum

  Tisztelt Nézők és Félrenézők

Szeretnék köszönetet mondani Mindenkinek, aki jelenlétével és véleményével megtisztelte a Novus Ortus Diákszínpad legújabb színre vitt darabját a Razziát. A darab egyesek szerint REMEK, NAGYSZERŰ, KIVÁLÓ, FANTASZTIKUS, ZSENIÁLIS, mások szerint ROSSZ, CSAPNIVALÓ, TRÁGÁR, ÉRTÉKROMBOLÓ, SZENTSÉGTÖRŐ.
Szubjektív vélemények, amik belső indíttatástól, gondolatmenettől, saját élményektől táplálva megnyilatkozni kívántak Önök által, legyenek akár a bátor nézők, akár a megszólításban említett kevésbé bátor "félrenézők". Ez így van jól. A világ egyensúlyát vélemények és ellenvélemények vigyázzák.
Ez volt a cél. Elérni, hogy közösen elgondolkozzunk azon, amit az író, Pozsgai Zsolt megírt, a rendező pedig színpadra álmodott.
….hogy merjünk körülnézni,
….hogy figyeljünk oda egymásra, de legfőképpen a Fiatalokra.
Gyerekeinkre, akik sajnos naponta ki vannak téve olyan dolgoknak, helyzeteknek, amit mi a szüleik, felnőttek talán fel sem tudunk fogni. Hogy mi vár rájuk a "csodálatos nagyvilágban". Megértem a félelmüket, mert én is félek-féltek.
Milyen a jó Színház ha nem ilyen?!
Ennek a leglátványosabb tanúbizonyságát éppen Önök tették és a Fiatalok, akik a trágár beszéd miatti álszent megbotránkozás vagy a részvétlen röhögés helyett elkezdtek a Színházról és az Életről közösen beszélgetni.
Köszönet és hála.

Takács Tímea, rendező